duminică, 23 octombrie 2011

Week-end in Bucuresti

Bucuresti...aglomeratie, scump, cersetori, mall-uri, furturi, opera, teatru, mizerie, metrou, stress, fuga, aeroport, Pipera, Becalli, Steaua, Ghencea, Dinamo, Pizza Hut, Cismigiu, Herastrau, etc. Fiecaruia ne-ar veni in minte zeci de cuvinte cand ne gandim la acest oras...fie ca ne place sau nu.
Sunt week-end-uri cand vrem sa ne plimbam prin Bucuresti si sa descoperim o parte din el. Astfel pornisem ieri sa vedem muzeul Antipa, insa coada la bilete era destul de mare, zeci de copii asteptau sa intre. Am renuntat la idee si ne-am indreptat spre Muzeul Taranului Roman. Nu imi aminteam daca il mai vizitasem si aveam tendinta sa il confund cu Muzeul Satului.
Si iata-ne la Muzeul Taranului Roman. Acum nu stiu ce reactii aveti la ideea de a vizita acest muzeu. Nici eu nu ma asteptam la prea multe, pentru ca din alte experiente de acest gen am vazut ca nu prea stim sa punem in valoare ceea  ce avem. Pe de alta parte avand bunici la tara nu pot sa zic ca e ceva total necunoscut. Am vazut animale, oale, razboi de tesut, cazan de tuica, buda (WC in traducere libera), coasa, soba din chirpici, etc. 
 Daca vad un cal, o oaie sau o rata sa nu credeti ca voi zice: "Oh la la!C'est merveilleux!" Si va rog nici sa nu va suparati cand voi veti fi entuziasmati ca v-ati urcat pe un cal si mie mi se va parea un fapt banal. Buun, acum ca am lamurit niste chestii sa purcedem la impresii despre muzeu. Muzeul e situat intr-o cladire frumoasa, cel putin asa mi s-a parut mie. De la sectia de costume populare, poti vedea modele de ceramica, icoane vechi (nu sunt fana, dar asta e), o biserica de lemn intr-o camera foarte mare, o casa veche de la tara, cuptoare, banci, oua, presuri tesute, un obiect foarte mare utilizat pentru spalarea lanii, documente vechi, etc. E un mod interesnt de a vedea cum a evoluat taranul roman de-a lungul timpului. Mi s-a parut interesant si faptul ca muzeul organizeaza ateliere de creatie.
Intr-o asa zi frumoasa, ne-am zis ca dupa o asemenea vizita meritam o cafea la Starbucks ca sa ne relaxam. E un loc placut, linistit, cu bun gust aranjat si cu o cafea excelenta. E numai bine de stat si de uitat aiurea pe geam, cand bate vantul si tii in mana o caffe latte si gandurile zboara ...hm...e bine.
Stiu...muzeul taranului si Starbucks genereaza trairi diferite. Revenind in lumea actuala, dupa Starbucks am fost la un film (cred ca One Day se numea). Cam prea trist pentru gustul meu, dar interesant.
 Si de la film ne intoarcem in timp, la teatru, la Umor, amor, fior de dor ...in Bucuresti" . O experienta interesanta...cantece, muzica, costume, poze, dansuri din Bucurestiul interbelic.
 E clar Bucurestiul are multe de oferit, dincolo de lucrurile care ne deranjeaza.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu