duminică, 9 octombrie 2011

J'aime roz bon bon

Rozul? O culoare ca oricare alta, nu pot sa zic ca nu imi place. Anumite nuante de roz in combinatie cu alte culori arata bine. Deci nu sunt impotriva acestei culori. La fel si rosul cu verdele sunt contrastante, dar Luchian in Macii lui combina foarte bine aceste culori.
Plimbandu-ma prin Focsani imi atrag atentia, blocurile termoizolate si varuite in diverse culori. Langa un galben pal, vad un roz pal, urmat de un portocaliu. Si toate culorile astea pe un singur bloc. Tot e bine, macar sunt niste portiuni verticale, paralele, de culori. J'aime le roz bon bon.
Am mai vazut si un adevarat puzzle de culori pe un alt bloc. Orice: galben, gri, alb, verde, verde inchis, portocaliu si roz.
Revenind la cum isi vopsesc oamenii casele, dupa '89 e o tendinta de a le varui/vopsi in culori tipatoare: portocaliu, verde, galben, etc. Unii dintr-o comuna din Harghita sunt cam nemultuimiti de faptul ca locuitorii isi vopsesc casele in culori tipatoare si nu merg pe linia patrimoniului cultural al comunii. Acum..e casa omului si nu au nici o lege sa ii convinga sa si-o vopseasca in nuante pale.
Un psiholog ne-ar putea explica mai bine conotatia acestor culori puternice alese pentru a vopsi o casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu