vineri, 28 octombrie 2011

Violenta si ...prostie

Cand am auzit stirea automat m-am gandit la desenele animate Tom si Jerry...episodul acela in care sta Tom intr-un hamac, iar Jerry dirijeaza furnicile pe franghia hamacului. Ata se rupe si Tom se trezeste infasurat. Bine, Tom si-o ia in toate episoadele.
Despre ce e vorba? Pai un alpinist utilar, lucra la un apartament. Un nene de la un alt apartament se supara ca alpinistul tot trece prin fata geamului lui si...si...si...ii taie franghia. Acesta din urma cade de la 12 metri...are noroc si traieste. Alpinistul totusi trebuia sa mai aiba inca o franghie de siguranta si casca...dar nu a avut. Esenta e ca un om suparat ii taie coarda punandu-l in pericol de moarte. E de remarcat inconstienta si violenta gestului:
- Ai trecut prin fata geamului?....taiem franghia.
- Nu m-ai lasat sa trec inaintea ta cu masina? ...opresc, cobor, scot ranga din masina si iti aranjez masina ta.etc.
O alta faza din filme care s-a petrecut in viata reala: intr-un bar un politist este lovit in cap in timp ce incearca sa stinga un conflict. Omul cade jos, ajunge in coma la spital si ramane paralizat. El si-a facut datoria, i-a despartit pe cei care se luasera la bataie si care riscau sa se omoare. 
Stim ca in filme, politistii isi iau sticle in cap, dar se ridica , lupta si il bate pe cel rau. DAR filmul nu e realitate!
Dupa serialul acela, Garcea, perceptia asupra politstilor s-a schimbat, oricat am spune ca nu e asa. Probabil fiecare are cate o ruda sau o cunostina care lucreaza in politie si poate confirma ca omul respectiv e departe de a fi un idiot, prost...etc...cum promova Vacanta mare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu