marți, 18 octombrie 2011

3 optiuni

Optiunile sunt: ii castreaza, ii lasa liberi pe strada, ii eutanasiaza. M-ar mira ca cei din parlament sa ia niste masuri care sa rezolve problema cainilor fara stapan. Increderea mea e la cote inalte. Unii vor sa rezolve situatia, altii se gandesc doar la jocurile politice.
Iar ca sa nu isi asume responsabilitatea pentru situatia aceasta delicata, mai mult ca sigur vom fi invitati sa alegem solutia. Exact ca la Dansez pentru tine, nu conteaza cine a fost cel mai bun, ci doar cine a avut cea mai trista poveste si a cerut voturi.
 Iar daca noi vom fi pusi sa alegem, situatia e clara.
 Nu au facut nici o analiza asupra situatiei, cauzelor si perspectivelor, iar peste un timp ne vom trezi ca nu am schimbat nimic. Cum auzeam  in seara asta, caini au mai fost eutanasiati, dar tot vezi pe strada caini. Deci nu asta a fost solutia.
Vom vedea. Interesant de urmarit reactiile si propunerile celor care acum ceva timp au candidat la presedentie.
http://www.animalutze.com/articole/lege-nr-9-din-11-ianuarie-2008-pentru-m.php

4 comentarii:

  1. Eu zic ca primele doua optiuni inseamna practic una si aceeasi, pentru ca degeaba ii castrezi daca ii lasi pe strada. Chiar mai rau e sa lasi un caine castrat pe strada...pune-te in locul lui, nu ai musca pe toti pe care i-ai prinde? Si pentru ca oricum optiunea de a-i castra este chinuitoare pentru ei, parerea mea ar fi sa fie "cazati" in niste adaposturi separat.
    Dar problema esentiala nu este asta, ci mai degraba ce am facut noi ca oameni pana acum ca sa facem ceva cu ei. Am participat la vreo actiune caritabila pentru crearea de adaposturi, am initiat cumva una daca nu exista, sau doar am asteptat ca aia de sus sa faca ceva, desi eram convinsi ca nu vor face nimic? Well, that's the point.
    A, sau am mai facut ce faci tu, am scris in niste bloguri, am comentat pe niste site-uri, si cine vede astea? Ne-am exprimat nemultumirea, dar pentru ce, sau pentru cine?

    Alex B.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eutanasiere, rapida nedureroasa pt. toti cainii fara stapan.
    Mii de vaci sunt sacrificate pe zi asa ca se pare ca ne-ar trebui mai multi chinezi sa ne scape de caini

    RăspundețiȘtergere
  3. La un moment a mai fost parca o actiune de asta de eutanasiere si e clar ca problema nu s-a rezolvat. Bani pentru adaposturi cica nu sunt.Caini si catelusi tot vezi pe strada, deci nici castrarea nu a fost eficienta, sau mai bine zis au intervenit si alti factori.
    Stiu ca a fost o campanie, iar printre participanti a fost si Monica Davidescu. Spunea clar care sunt cauzele si ce posibile solutii avem.Ideea era ca intr-un final e vorba de un cumul de cauze si trebuie aplicate mai multe solutii functie de situatie. O sa caut detalii despremesajul transmis atunci. Si in final...trebuie sa ne educam sa ne asumam responsabilitatea pentru animalutele pe care le crestesm sau le hranim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Raspns pt Alex B. :Animalele castrate, datorita inlaturarii organelor reproductive devin mult mai putin agresive deoarece nu mai au acelasi nivel de hormoni care sa le faca sa devina agresive. Un al doilea beneficiu al castrarii este reducerea duratei de viata a acestor animale la aproape jumatate. Asta cu conditia ca acea castrare sa aiba realmente loc, ca la carte. Stim prea bine cum multe asociatii au incasat carute de bani pe presupuse castrari care, in realitate, nu s-au facut iar cainii au continuat sa se inmulteasca...
    Eu cred ca totul se putea rezolva foarte frumos in cativa ani, daca programul de castrare in masa a cainilor maidanezi s-ar fi facut cum trebuia atunci cand a fost promovat. Dar, ca de obicei, a fost doar fum in ochi ca sa mai faca niste baieti destepti niscaiva bani.
    Aaa, si sa nu uitam de cainii care au stapani si care, la randul lor se imperecheaza cu maidanezii si ai caror pui, evident, ajung tot pe strada. Cred ca ar trebui data si pt acestia o lege de genul: dupa ce au facut pui o data sa fie castrati. Asta mai mult pt femele, ca la masculi e mai greu de dovedit. Sau, dupa varsta de 2-3 ani sa fie castrati. Asta le-ar permite sa-si ,,traiasca viata'' ca multi prorprietari de caini le plang de mila ca li se incalca dreptul la procreere.
    Si nu in ultimul rand, noi toti sa fim mai implicati, mai constructivi, pe langa critici sa venim si cu solutii, ca sa folosesc un termen la moda, sa fim ,,proactivi''.

    RăspundețiȘtergere