luni, 31 octombrie 2011

7 miliarde

Vazusem aseara un articol intr-un ziar, ceva gen Maine vom fi 7 miliarde. Da si?
Ma uimeste precizia cu care s-a numarat populatia planetei. Adica cineva s-a dus in Irak sau alte zone instabile si i-a numarat si pe acei oameni?!!! Hai fii serios! 
Apropo de acest subiect, un prieten m-a intrebat  acum vreo 2 saptamani, daca am vazut reclama de la Unirii. Tot asa era ceva legat de faptul ca vom fi 7 miliarde in curand. Inca o data: Da, si e vreo problema? 
Cea mai tare faza e ca s-a si desemnat persoana cu numarul 7 miliarde . E o filipineza. La nr 6 miliarde a fost desemnat de ONU un copil din Sarajevo, in 1999.
Mda. Ce tari is astia de la ONU la numaratoare!
Oare recensamantul lor e mai bun ca al nostru?! Alora le-o fi cerut si CNP-ul?!? 

2 comentarii:

  1. Ce tare...

    Totul depinde de statistica, de estimari pur statistice... iar copilul 7 miliarde este simbolic...

    Daca acum nu te intereseaza ca suntem 7 miliarde, in X ani cand vom fi 10 miliarde si resursele de hrana suficiente pentru 8, atunci crezi ca te va interesa sau te va afecta cumva?

    Nu cred ca astfel de "informatii" trebuie luate mot-a-mot - poate fi vazuta si partea buna a lucuruilor; poate din publicarea unor astfel de statistici oamenii (care au discernamant, ii intereseaza etc)sunt sensibilizati.. si pana la urma e o chestie de cultura generala sa stii care este curba de crestere a populatiei planetei in timp...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cateva zile la rand am citit pe acelasi subiect mai multe articole, iar majoritatea mi s-au parut alarmiste.Inteleg si alarma referitoare la resursele de hrana...dar azi daca nu ai bani atunci esti cam in aceeasi situatie. Pe de alta parte, in cartea Gog de Giovanni Papini e o poveste de genul acesta; se numeste Povestea Insulei. Pe o anumita insula trebuie sa traisca doar 760 de oameni, pentru ca atata poate hrani insula. Restul povestii te las sa il descoperi.

    RăspundețiȘtergere