sâmbătă, 25 septembrie 2010

"unii sunt mai pretentiosi"....!!!???

Aseara tarziu am urcat in tramvaiul 41. Toate locurile erau ocupate, in plus pe un scaun era asezat un caine alb, destul de curatel, iar in jur destui oameni erau in picioare. Stapanul lui era cu un loc mai in spate. ( Destul de curatel si el, parea si cu ceva scoala...doar scoala, nu si maniere. Deci nu va imaginati ca ar fi fost vreun boschetar nespalat care isi pune plasele murdare unde poate, iar cei din jur pleaca intoxicati de mirosul acestuia.) O imagine ca aceasta te face sa te intrebi: Prost gust? Nesimtire? Fite?
La un moment un tip spune :" chiar e de ras ca oamenii stau in picioare si cainele sta pe scaun, cine se mai aseaza pe scaune?"
Stapanul cainelui: "unii sunt mai pretentiosi".
La aceasta replica acesta a primit un raspuns pe masura, iar la urmatoarea statie a coborat. Interesant, in afara de nesimtirea acestuia, a fost ca tipul care i-a atras atentia a vorbit pe un ton calm si detasat, care te facea sa te simti ca ultimul magar doar daca ai fi avut ideea de a-ti aseza cainele pe scaun.
Concluzia e ca in ultimul timp unii sunt mai deficitari la capitolul educatie si bun simt. Vorbesc de ultimul timp, pentru ca acum nu ne mai putem plange ca nu avem surse de informare sau ca nu avem modele de oameni bine educati in jurul nostru. Daca imi amintesc bine la un moment chiar erai luat de fraier daca dovedeai bunul simt in relatiile cu cei din jur. Timpul va cerne mizeria din jur...
Legat de acelasi subiect. In dimineata aceasta, pe la Romana, o tipa strangea mizeria facuta de cainele ei pe trotuar. Primul gand a fost: "oho.. un semn de civilizatie"! Citisem chestia asta....asa procedeaza cei din afara care au animale. OAU! In Romania?!!!! La egoul conationalilor mei...hm e ceva uimitor! :)
Omul sfinteste locul...asa ca hai sa nu dam vina pe altii pentru tara in care traim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu