sâmbătă, 18 septembrie 2010

Diferente de mentalitate...suntem cine suntem si vom deveni ceea ce vom avea grija sa devenim

Azi am avut un curs de franceza extrem de interesant. A fost o dezbatere incepand de la un text care sublinia schimbarile petrecute in viata francezilor si rolul scolii in prezent.
Ce e individul social sau un individ al societatii? La noi pentru ce sunt pregatiti indivizii la scoala? Cu siguranta nu e educat pentru a fi un individ al societatii, tinand cont de cate ore de educatie civica se fac la scoala. Si in situatia de fata ne mira ca oamenii nu sunt solidari? Ne mira ca nu-s in stare sa se organize si sa amenajeze un petic de verdeata in fata blocului? Ne mira nesimtirea din trafic?
Poate se merge pe mentalitatea celor 7 ani de acasa unde copilul ar fi educat de catre parinti. Oare parintii sunt instruiti cum sa educe un copil? Cati dintre ei urmeza cursuri pentru a invata cum sa isi educii si sa isi motiveze pruncii? In scoala nu se fac astfel de ore (parca urmeaza sa traim in Cosmos) si prea putini sun acei care urmeaza niste cursuri sau care chiar se informeaza.
Revenind la individul societatii, cred ca am uitat ca daca societatii din care facem parte ii este bine atunci si eu ca individ o sa am o viata mai buna. Daca ne uitam in jurul nostru ideea aceasta se aplica. Cum traim de cand s-a instalat criza si lucrurile merg mai rau in tara noastra? Va este mai bine? Poate ma vei contrazice, dar atunci de ce s-au mai format statele?
Inchei cu titlul unui blog care surpinde foarte bine ceea ce se intampla: "Suntem cine suntem si vom deveni ceea ce vom avea grija sa devenim"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu