duminică, 6 noiembrie 2011

Vreau consum mic

Bunicii mei locuiesc la tara si lucreaza pamantul, cresc animale, se descurca cum pot. Am 2 bunicute si 1 bunic, celalalt bunic murind anul trecut de cancer la plamani. Bunica ramasa singura locuieste intr-o comuna, zona de campie, ceilalti locuiesc in zona de deal, intr-un sat, intr-o vale. Toti sunt vranceni.( Apropo, nu eu va trimit cutremurele, chiar daca sunt din Vrancea. Recunosc ca daca tine mai mult de 4 secunde si se zdrucina totul din jur rau, merg spre un toc de usa/grinda si stau acolo pana trec. Altfel stau calma.)
Dar sa revenim. Va povestesc de ei, pentru ca de-a lungul timpului i-am observat cum muncesc si cum incearca sa isi imbunatateasca traiul. Cei de la campie, care aveau contact mai usor cu orasele si oamenii din alte localitati sunt ceva mai deschisi la nou. Ceilalti din sat sunt ceva mai inchisi la ce e nou. Tin minte ca cei din urma,  taiasera floarea soarelui de pe camp, o adusesera acasa si vroiau sa o bata manual, cu batul. In acelasi timp un unchi se oferise sa vina cu o masinarie care batea floarea si scotea semintele. Foarte greu au reusit parintii mei sa ii faca accepte ideea aceasta. Intr-un final toata treaba a luat 1 ora si a fost facuta de o masinarie, altfel ar fi luat o zi intreaga si ar fi lucrat 6-8 oameni. 
Apropo de ce e nou. Un Roman a inventat un filtru auto care scade consumul carburantului si creste puterea motorului. Inventia sa a fost premiata la diverse concursuri de inventica. E interesant ca omul a si discutat cu cateva firme sa valorifice aceasta inventie. Multe din inventiile romanilor nu au fost puse in practica. 
Mai ramane de vazut daca inventia omului obtine autorizatia si "trece"de RAR.
http://www.zf.ro/auto/inventia-unui-inginer-roman-filtrul-auto-care-scade-consumul-de-carburant-si-creste-puterea-motorului-8941775
Recunosc ca imi plac inventiile care imi fac viata mai usoara.
Povestea o colega(Alina) despre cazul unei tipe care a ramas fara benzina si s-a aprins butonul de la masina care anunta acesta lucru. Problema era ca tipa in cauza nu stia ce inseamna acest buton si si-a sunat niste cunostinte sa intrebe. Era genul de piti, 'faata, nu-mi mai merge masina, si s-a si aprins aici un buton.Ce o fi?" 
Noi am gasit si solutia ( cand am auzit povestea eram vreo 8 oameni de la IT, dimineata, la o tigara). Am zis ca aprinderea butoanelor de pe bordul masinii sa fie insotita si de mesaje vocale: "Alimenteaza! Ai ramas fara cherosen pentru decolare", "Daca nu pui centura, io nu pornesc",etc...Bine, niste mesaje mai civilizate!
Si se pare ca idea nu e complicat de pus in practica, spuneau colegii care stiau mai multe despre masini.

PS!.Vreau ceva ca sa ma incalzesc iarna si sa nu ma coste mult, sa fie gratis chiar.
Vreau o masina care sa nu consume benzina, dar sa imi ofere tot confortul masinilor actuale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu