miercuri, 23 noiembrie 2011

"Tin post"

"Tin post"...aud in ultimul timp. Fiecare face ce vrea, n-am o problema cu asta. Anumite situatii sunt amuzante , daca nu chiar penibile si grotesti. Asta cu tinutul postului cred ca e ceva intre tine si Dumnezeu, nu ar trebui sa fie o lauda (adica ceva de genul "ia uite ce credincioasa sunt eu!"). Adica si chiar daca ar trebui sa mananci ceva "de dulce", poti gasi alte scuze fara a preciza "tin post". Anyway...un psiholog bun ar spune mai multe. Cine a mai citit, stie despre ce e vorba.
In al doilea rand devine penibil si grotesc cand auzi asta de la persoane care lovesc pe la spate pe altii, barfesc, injura, le doresc moartea altora, fura, omoara, etc etc. Oare se abtin in post?!
Adica daca nu mananci de dulce, gata te-ai facut baiat gigel in fata lu' Doamne Doamne. Frumos! Si fetele care merg la sala tin niste diete dure. :)
Si totusi ce m-a determinat sa scriu despre asa ceva. Rasfoiesc ziarele si citesc ce spune Oana Zavoranu "Sunt foarte crendincioasa, tin post si ma spovedesc. Chiar am si un duhovnic". Maaama ce imagine! Parca si vad fazele cand injura pe maica-sa, dorea moartea la altii si il blestema pe Huidu! Oau! Grotesc!
 Daca tii post cate pacate iti iarta Doamne Doamne? 20% din ele? 50%? Oare iarta la toti acelasi procent?

Vad ca e si un mic troc cu Doamne Doamne " cica e mai pacat sa poftesti, decat sa nu tii post". Ce tare!

P.S! Si inainte de a ma injura mai gandeste-te un pic. Chiar crezi ca ii pasa lui Dumnezeu ca manaci tu niste lapte sau carne? Adica Dumnezeu care a creat universul, lumea si pe noi (nici macar nu ne intelegem in totalitate corpul...atat de complex e!) este interesat ca un omulet din Univers a mancat "de dulce". ?

Un comentariu: