sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Misto de asta..e director/sef...la X firma

Undeva, la cativa ani dupa '89, auzeam pe cei din jur vorbind de X sau Y persoana. Intotdeauna erau admirati si invidiati, in acelasi timp, cei care erau sefi sau directori pe undeva. Cred ca se intampla pentru ca in mintea lor oamenii respectivi castigau mai mult decat cei fara astfel de functii. Nu conta ce responsabilitati aveau si cat munceau, important era ca acestia castigau peste medie.
Ok, sunt si sefi care nu isi merita functia si banii pentru ca nu fac mare lucru ori habar n-au ce trebuie sa faca (stiu ca sunt si astfel de cazuri), dar sunt si altii care muncesc foarte mult si isi asuma raspunderea pentru ce au facut ei dar si pentru angajatii din subordine. ( as putea adauga si alte calitati)
Nu stiu daca ati vazut emisiunea lui Donald Trump, The Apprentice. Sunt 2 echipe de oamenii, in fiecare emisiune au cate un proiect de realizat iar unul din fiecare echipa e declarat sef de proiect. Se intampla ca mereu sa fie concediat seful de proiect din echipa care a pierdut. Aliantele si jocurile sunt dure. E interesant cum cei care nu sunt sefi la un proiect, fac minimul necesar din task-urile alocate, nici macar nu judeca ceea ce fac, mai rar vin cu ideei de a imbunatati ceea ce fac, etc. De ce? Pai ...oricum ei fac ceea ce li s-a spus sa faca, au spatele asigurat, se concediaza doar un om,etc. De ce sa se agite? Si ce daca au pierdut? Important ca nu sunt dati afara. M-a impresionat sezonul in care a participat Carol Alt. Tipa a supravietuit prin chestia asta. Trebuie sa revad sezonul ala.
Cred ca in aceeasi categorie, de om invidiat, intrau si cei care pe langa salariu mai puteau primi si o mica spaga. Inca e mentalitatea asta. Nu ne place sa dam spaga, dar daca s-ar nimeri sa avem un job care sa ne permita sa luam spaga ar fi super. Nu ne place ca functionarul X nu e la timp la serviciu, dar daca as avea un job unde as putea sa intarzii si nu ar fi strict, chiar ca ar fi super.
Asa ca impresiile variaza de la "Ce misto de X, are job fain" pana la "Eu?!, pe banii pe care ii ia X nu as munci cat munceste el, e prea prost platit, si cata responsabilitate...Nu-mi trebuie frate sa fiu sef. Prea multa munca!"
Am mai auzit si alte afirmatii, o sa revin intr-un episod viitor. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu