miercuri, 23 mai 2012

Ca-n povesti


 De cateva zile a inceput campania electorala. Vreo speranta?  Credeti ca o sa vina Fat-Frumos pe cal alb ca sa rezolve problemele la diferitele primarii din tara?! Nooooo... voi sunteti pesimisti din fire si nici sperante nu trageti! Deci tot vina voastra e. No, dar hai sa povestim cum decurge nazdravania.
Toti fii de imparati care vor sa fie Fat -Frumos au inceput sa defileze in fata lu' Leana Consazeana cu fel si fel de daruri si promisiuni...arunca buzdugane si scot flacari pe nari pentru a atrage inima domnitei.
Dar Leana Cosanzeana zice "Batman Batman...de astea am mai auzit".
Saracul "fiu" zice: "E sofisticata ma..are inima de piatra, e fata desteapta....n-o pot convinge".
 Leana Cosanzeana sta in dubiu. Mai nou, si daca s-a nimerit la vreun regat local sa fie un Fat-Frumos pus pe treaba..."degeaba" zice ea...nu face parte din clanul Zmeului de la regatul judetean...ala cu jaratecul...deci nu primeste jaratec...nu misca caii nazdravani...iar regatul local sufera...iar eu jaratec de "bronz" ioc.
Dupa multe lupte cu ceilalti fii dar si cu inima gingasa a Cosanzenei, fiul se desteapta...stie el din batrani care e potiunea magica: "Daca pozele, buzduganele si flacarile nu fac impresie, atunci sigur 1 kg de faina si o galeata vor schimba situatia." Si uite asa, minune mare, 1 kg de malai inmoaie inima gingasa a domnitei si ii "asigura bronzul"...si  fiul de imparat devine Fat-Frumos.
Nu rasuflati usurati ca nu s-a terminat inca. Sa purcedem dar la "next level".
Povestea e incurcata si "sofisticata", iar campania asta anunta in bobii vrajitoarelor cine va fi El comandante adica Zmeul tuturor zmeilor, il capo di tutti capi, cel mai tare imparat a celor 7 mari si 7 zari. Astfel toate rubedeniile fiilor din fiecare clan baga jaratec ca fii sa devina Feti Frumosi si in final sa il ajute pe unul din ei sa ajunga El Comandante...si atunci...si atunci...toate rubedeniile si toti fiii vor avea jaratec cat le pofteste inima...oho ...si le pohteste, nu gluma.
Si-am incalecat pe o sa si v-am spus povestea mea.

Legenda - where: 
fiul imparatului = candidat
Leana Cosanzeana = alegator
jaratec = bani
"bronz" = mancare, nivel de trai...doar imaginatia ne poate spune
ioc = nema, ciuciu, nimic
regat local = primarie locala
zmeul = Presedinte consiliu judetean
clanul Zmeului = partid politic din care face parte Zmeul
bobii vrajitoarelor  = sondaje de opinie
El Comandante= Presedintele la 7 mari si 7 tari
7 mari si 7 zari = Romania

2 comentarii: