duminică, 11 decembrie 2011

Atentie...STOP!

Atentie...nu mai turati motoarele...mai e un pic...si...si...vine Craciunul! Deja magazinele sunt impodobite ca pentru Craciun, colindele se aud peste tot (nu mai suport deja), luminite si diverse forme din luminite vezi prin orase(acolo unde inca e buget),vezi brazi impodobiti peste tot ( asta asa ca sa te inspiri cum il impodobesti pe al tau), mosi Craciuni care se catara pe diverse cladiri(probabil daca as sta intr-o zona de vile, ar fi cate un mos Craciun la fiecare casa), la TV deja sunt reclame, filme si muzica cu aceeasi tematica. Poti alerga sa iti cumperi un brad natural...isi revine ea, natura!Dar nu o sa faci asta pentru ca e cam devreme si o sa zici ca nu va tine pana la Craciun.  Hm...acum imi dau seama ca ceva...tot e bine. Inca nu am vazut filme cu nasterea lu'Isus. Asta ar mai fi trebuit! Deci o sa le vedem doar atunci de Craciun.
Au inceput si petrecerile de Craciun (asta e de bine, chiar daca e cu 2 saptamani inainte de Craciun).
 Am teminat cu cadourile pentru Mos Nicolae si incepe alergarea pentru cele de Craciun. O adevarata criza! Dupa ce "alergi" incercand sa faci x lucruri si ai trecut cu bine si de 6 decembrie, uite ca vine si Craciunul. Nu e drept! Si asta nu e tot! Nu scapi asa usor deoarece trebuie sa te pregatesti si pentru revelion!
Si dupa asa un maraton o sa te bucuri ca ai scapat si de decembrie. Si vine in sfarsit ianuarie, ca sa iti tragi sufletul dupa un decembrie obositor.
 Urasc Craciunul asta comercial. Nu mai pot intra intr-un magazin fara sa vad si sa aud de Craciun. Si e abia 11 decembrie!
Deci...hai toata lumea....stop...ca vine Craciunul!
PS! Semnat Camelia Grinch...

5 comentarii:

  1. Asa e! Este cea mai frumoasa perioada a anului! Cand te gandesti sa daruiesti, sa faci bucurii celor dragi, indiferent de efortul pe care il faci si oboseala acumulata! O perioada plina de lumina, colinde calde, festin al orasului! Case impodobite de ornamente colorate, stelute, crengute, mosi haiosi care vin cu daruri! Bradul natural e cu adevarat ecologic (il plantezi, il pui pe foc, etc.) si miroase proaspat, a viata in casele noastre! Nu e perioada mai frumoasa decat cea a Craciunului! In afara, frenezia incepe mai devreme decat la noi! Oamenii sunt mult mai relaxati! Ar trebui sa invatam si noi cate ceva... Cu adevarat, STOP, vine Craciunul!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm...cred ca poti face cadouri si fara a fi o sarbatoare de genul acesta. Oricum vezi lumea mai relaxata si mai vesela.(cei care isi permit si au motive de bucurie) Totusi e enervanta aglomeratia din magazine...si restul. De vreo 2 saptamani aud zilnic "Impodobeste mama bradul".

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.money.ro/trucurile-secrete-ale-retailerilor--cum-poprc-c8prc-9bi-evita-sa-le-cazi-in-capcana_1169536.html

    Un link interesant despre ce inseamna sarbatorile, pentru noi si pentru retaileri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt un tip prea dus prin biserici, dar totusi, Iisus din cate stiu eu asa se scrie.
    In al doilea rand, ce e atat de rau in a merge si a cauta sa-i faci o bucurie cuiva apropiat??? De ce sa interpretam asta ca pe o povara? E mai usoara platitudinea, mai comod dezinteresul, e adevarat, dar merita sa fim tot timpul astfel? Macar pentru expresia de bucurie de pe fatza celui apropiat cand primeste ceva oricat de neinsemnat cu ocazia acestei Sarbatori, si tot merita efortul. Macar intr-o asemenea perioada sa invatam sa fim un pic altfel, sa stim sa daruim si sa ne faca placere sa o facem...sa invatam sa apreciem aceste lucruri, daca un an intreg n-am facut in mare parte decat drumul de acasa la servici si inapoi, macar acum sa fim un pic mai treji, mai cu vlaga in noi, pentru ca darurile pe care le facem acum ne aduc multumire sufleteasca si multa bucurie. Spiritul Craciunului exista, si este UNIC!
    Alex.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai si in restul anului ce ne opreste sa ne bucuram de zambetul celor dragi sau sa le facem cadouri?! Oare numai daca facem cadouri aratam ca tinem la persoana respectiva? Pana la urma si Craciunul tot de oameni a fost creat!
    Da, acum se scrie Iisus, iar acum cativa ani se scria Isus...same thing...depinde in ce crezi.( numai stiu exact explicatia)
    Atata timp cat ceva va face fericiti si nu ii afectati pe altii...nu conteaza ce cred cei din jur.(unii religiosi sunt mai extremisti...stiti voi ...aia cu bombe, restrictii, etc.)
    Bucurati-va de sarbatori cum vreti voi si nu cum vi se arata la TV sau in magazine! This is the final message!
    Cami

    RăspundețiȘtergere