duminică, 17 octombrie 2010

Para malaiata in gura lui natafleata

Asteptam sa pice ceva din cer, altcineva sa ne rezolve problemele, altcineva sa stranga gunoiul, altcineva sa ne creeze oportunitati, etc.
Imi povestea un prieten care a fost la reciclarea organizata intr-o duminica, ca desi au strans foarte multe gunoaie tot nu a fost timp de ajuns ca sa stranga totul. Ceea ce mi-a descris mi-a confirmat inca o data ca unii (majoritatea) sunt extrem de needucati. Mentalitatea lor ca e unul mai fraier, undeva, care o sa stranga dupa el toata mizeria. In padure nu prea se duce nimeni sa stranga gunoaiele, dar in unele orase mari se matura zilnic, iar in ziua urmatoare e aceeasi mizerie. Deci, care e concluzia?
Cel mai "haios" mi se pare cand mai sapa cate o groapa cei de la apa - canal. Pana sa rezolve ei ce au de facut, groapa se si umple de gunoaie. Hm...cred ca avem un simt artistic..."fara gropi". :) Sau poate ne credem pe vreme lui Ceausescu, cand statul rezolva problema asta?!
Ok, fac misto, dar ceea ce e interesant e ca aceasta mentalitate se manifesta si in grupurile foarte mici. Urmariti acest aspect la serviciu, cand iesiti undeva la padure sau la munte cu prietenii, etc.
Ce putem face? Pai cred ca am putea sa ii educam pe cei de langa noi. Stiu e foarte greu mai ales cand ego-urile sunt mari. Prin puterea exemplului ar fi o posibilitate, dar... nu e usor. Va mai amintiti cu ce dispret erau priviti cei care alergau prin parc acum cativa ani? Cred ca prin orasele mici si acum ar fi priviti ca niste extraterestri sau fitzosi. Dar azi sunt oameni care alearga pentru ca au inteles ca e bine pentru sanatatea lor.
Si cel mai tare mi se pare cand aud ca "avem potential". Exact ca fotbalistii care pierd un meci si nu au nici un regret, caci ei au jucat bine si au avut potential. Da si? Tot looseri se numesc. Cel de alaturi a fost mai bun.
O zi buna. Sa speram ca maine, tot mai multi, ne vom valorificam potentialul, caci cei care ne conduc nu prea sunt interesati de soarta noastra. Sau ma insel?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu