luni, 25 octombrie 2010

666...numarul cui?

La cat misticism e in viata noastra ma mir ca inca nu am luat-o razna cu totii. Ne rugam la icoane, stam la cozi interminabile pentru a atinge oasele cuiva, mergem la biserica de fatada, asteptam sa ne mantuiasca cineva, se anunta criza si stam cu mainile in san, etc. In ale tari esti aruncat in aer pentru ca nu ai o anumita credinta. Misticismul se imbina bine cu incultura, lipsa gandirii, snobismul, prostia, etc. Dar cat de rau ne poate afecta?
In week-end am auzit o faza foarte haioasa...sau de plans. O cunostinta de a mea s-a dus si a cumparat ceva ( cred ca zicea de banane). Cand a vazut ca acestea cantareau 666 de grame a dus punga la loc si a luat alta cu un gramaj mai mare. A zis ca initial s-a speriat si inconstient s-a dus sa schimbe punga. Desi persoana care era cu ea a facut misto si ia zis sa nu o schimbe, ea nu a putut renunta. S-a amuzat povestindu-ne si noua, totusi nu a avut curajul sa treaca peste limitarea lui 666.
E ca si cum ai zice ca daca te casatoresti pe 7.07.2007 vei avea noroc? Oare? N-ar trebui sa te consideri norocos/norocoasa daca te-ai casatorit cu persoana potrivita?
Acum cativa ani un calugar (sau preot) si cateva calugarite au omorat o calugarita pe motiv ca era posedata. Adica in principiu oricine te poate omori....hm parca traim in secolul 21, nu?
Dar nici o grija, istetii vor zbura spre stele, iar ........Dar ca de obicei depinde de fiecare sa isi aleaga tabara. Oare Cel care ne-a creat incape in niste icoane? Avem nevoie de avocati?
Totusi e foarte interesant ca cultele primesc miliarde iar la salariatii bugetari li s-au redus cu 25% veniturile.
Apropro de acest subiect, un prieten a scris la Guvernul Romaniei si a spus ca el nu este de acord ca preotii sa fie platiti de catre noi contribuabilii . Si-a motivat foarte bine cererea pe ideea ca cine crede n-are decat sa plateasca. Ceva similar cu ceea ce e in Germania. Banii cu care contribuie el prefera sa fie folositi pentru invatamant, pentru sanatate unde mori de viu in spitale, etc. Ok si care e faza haioasa, nu? Pai a primit raspuns ca vor lua in considerare parerea lui, iar la putin timp au crescut salariile preotilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu