duminică, 12 februarie 2012

Circ

Zapada asta a facut ceva probleme in anumite judete. Cum sunt din Vrancea am urmarit mai atenta stirile. La TV totul a devenit tragic si imposibil. Intr-adevar a nins foarte mult si de foarte multi ani nu s-a mai intamplat asa ceva. Scuza clasica a celor din judet e ca nu au utilaje si au facut un apel la firme sa le vanda utilaje de dezapezire  (asta ar insemna: "cumparam la ce pret vreti voi"-idee vehiculata initial). Acum stim foarte bine ca pe unii primari si conducatori de judete mereu ii ia iarna prin surprindere "iarna nu-i ca vara".
Pe de alta parte primul ministru le-a sugerat sa imprumute utilaje si din alte judete, ca nu traiesc in afara tarii. In plus ar trebui rezolvata situatia si nu stat la vorba pe diversele canale TV. 
Desi primul ministru si cu Oprisan incearca sa rezolve problema cei de la Tv cauta motive de inflamare a situatiei existente. Pe de alta parte cei de la armata in colaborare cu Realitatea TV au inceput sa stranga alimente pentru cei ingropati in zapada. In concluzie se lucreaza, dar ca de obicei intai trebuie sa fie circ si vaicareala pana sa se inceapa treaba.
 Pe langa incercarea de organizare a celor care incearca sa rezolve problema, povestile lacrimogene curg la tv. Nu am auzit inca sfaturi de supravieturie date celor care sunt sub zapada. In plus nu am auzit nici o poveste a celor din zona, dar care au fost prevazatori si au reusit cat de cat sa se dezapezeasca. Probabil din asta nu iese rating-ul mare.
Acum cei de la Tv traiesc intr-o alta lume. Cei de la tara nu fac shopping zilnic si de obicei in casa incropesc de mancare din ce au.( Pensiile mici fiind motivul...iar cei de la TV ar trebui sa stie mai ales ca a fost subiect de senzatie acum ceva timp) Cei prevazatori isi cumpara paine si altele in avans. Daca ninge ies des afara sa faca carare pe langa casa, pana la apa si la animale. Tin apa in mai multe galeti si o aduc in casa ca sa nu inghete. Unii vecini se ajuta intre ei.  Lumea asta nu se asteapta sa vina cei de la stat sa le rezolve problemele din curte, mai ales ca nu e prima data cand ninge. 
Ma gandesc ca inainte de a ne plange de situatia existenta trebuie vazut ce poate face fiecare individ in parte in locul unde traieste el dar si pentru vecinii lui. De asemenea o responsabilitate o are si primaria locala si apoi cei din judet.
Va fi interesant ce concluzii se vor trage dupa ce se rezolva aceasta situatie. Se va face un plan/o procedura de urmat ca in viitor astfel de situatii sa se rezolve mai repede? 

PS! Cei de la tv au aratat cum domnul Becali a ajuns in Vrancea cu utilaje, mai exact in Focsani. Cei de la Consiliu vor sa ii dirijeze utilajele in zonele cu probleme, pentru ca blocheaza centrul orasului. :) Buna organizare!

Un comentariu: