marți, 20 septembrie 2011

Stress-ul te omoara!

Intr-o perioada cand eram mai relaxata auzeam ca stressul te omoara....hm...Cum asa? Chiar nu puteam sa inteleg. Adica nu te doare, nu lasa urme fizice (credeam), deci, cum asa?
Prin liceu proful de psihologie spunea ca job-ul de psiholog are viitor.Pe bune?!!! Ce om s-ar duce la psiholog? (si acum mersul la psiholog e ceva gen ...esti nebun si de asta ai nevoie de psiholog). Cand eram prin liceu, tre sa precizez, lumea era mai relaxata, iar noi ne cautam cu sarg un domeniu unde sa profesam si sa ne fie bine. Pentru noi toata lumea parea perfect normala.
well! Cata dreptate a avut domn profesor Margarit(avea si un nume mai interesant)! La cate s-au intamplat anul asta, cred ca m-as fi dus zilnic la psiholog.
Zilele acestea am participat la un curs de Stress management, la serviciu. Concluzia? A fost intersant. Se pare ca fiecare din noi are diferite motive de stres: de la sarcini (663), schimbari, mutari, sefi, colegi, comunicare, praf, aglomeratie, AC(aer conditionat...=> 5 zile de antibiotice), parinti(vreau raport la fiecare ora...slava Domnului ca nu mi se intampla mie), bunici... pana la caldura, fumat si orice altceva.
Fiecare picatura de stress are efecte asupra organismului.(dureri de cap, somn intrerupt, stare continuua de oboseala, insomnii,depresie, dereglari hormonale, amorteli ale corpului, spondiloza,etc) Si atunci daca esti intr-un stress continuu, efectele sunt si mai grave.
Concluzia trasa e sa nu uitam sa ne permitem mici bucurii. Fii fericit!

Enjoy!http://www.touchofadream.info/tag/poze-amuzante/page/4/

2 comentarii:

  1. Buna dimineata si multumesc pentru mentionare! Intradevar, boala secolului este stresul si clar aceasta va face ravagii in randul nostru .. De-am invatat sau de-am INCERCA macar sa invatam sa apreciem lucrurile frumoase din jurul nostru, sa fim multumiti cu lucrurile marunte ne-am starni cu lejeritate zilnic zambete pe mecluta si-am indeparta mai usor stresul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, nu e intotdeauna usor sa zambesti cand ai niste lucruri care te streseaza. Dar merita incercat!

    RăspundețiȘtergere