vineri, 16 iulie 2010

Mersul cu taxiul o aventura...doar in Romania

Saptamana aceasta am fost pana in Basel cu treaba. Imi place sa merg in lumea civilizata. Veti spune ca fac fite si nu imi place tara mea. ...Hm imi place... numai ca suntem cam necivilizati si incercam sa ne furam caciula.
Faza tare...chem taxiul sa plec la Otopeni. Am apelat la o firma de taxi de incredere numai ca taximetristul a incearcat sa ma convinga ca eu trebuie sa platesc suplimentar 14 ron rovigneta pentru ca el ma transporta pe mine la Otopeni, care e in afara orasului.
I-am zis ca nu stiam de chestia asta dar daca imi da bon nu e nici o problema. La faza asta imi spune ca poate sa imi caute un bon de suma aia. BUUUUUNN....deci e teapa. Am inceput sa il intreb de cand se aplica regula asta noua, de ce nu mi s-a spus cand am sunat dupa taxi ,etc .
Dupa multe discutii absurde zice ca are rovigneta, ca mai e valabila si in ziua in care mergeam eu si ca totusi ar trebui sa platesc banii aia. Deja enervata ca incearca sa ma pacaleasca pe fata ( apropo eram imbracata in costum, business)ii spun ca sun la firma de taxi. Sun si mi se spune ca nu tre sa platesc banii respectivi ci doar ce e pe aparat si imi cere sa ii zic indicativul taxiului.
La faza asta tipul incepe sa zica ca nu am inteles eu bine, ca doar mi-a zis ca nu trebuie sa platesc ca are rovigneta. Ajung la Otopeni, se da jos din masina si dau sa ies si eu. Usa era blocata. Isi da seama ca nu pot sa ies si intr-un final imi deschide usa. HALAL COMPORTAMENT
Pe timpul discutiei mi-a zis ca intr-adevar firma la care lucreaza e una dintre cele mai office si mai corecte insa el ia clienti straini de la aeroport si le cere 50 RON de cursa.
Cum merge la noi? Pai tre sa te asiguri ca taximetristul porneste aparatul de taxat. Trebuie sa fii atent sa nu umble la aparat ca sa supraincarce nota. Trebuie sa stii dinainte drumul, altfel te poate plimba prin tot orasul. Am uitat ceva?
Cum e la cei mai civilizati? Spui adresa si ei pornesc GPS-ul si aparatul de taxat. Fiind strain te intreaba daca ai nevoie de chitanta. Iti deschide usa si iti ia bagajul. Poti sa platesti cu cardul cursa.

Un comentariu: