marți, 6 iulie 2010

BAC cu rezultate proaste

In sfarsit se vede ceva real. Acum cativa ani, posibil si acum, era mentalitatea ca noi suntem cei mai tari, cei mai educati si nu era drept sa fim prost platiti. Oricum in afara de aceasta cugetare nu mai auzeam nimic de la persoanele care o emiteau, nici un minim de efort sa traiasca mai bine.
E bine sa stii ca ai promovabilitate de 90% si 20% din acesti promovati sa fie semianalfabeti? Primii vinovati aratati cu degetul sunt profesorii . Mi se pare simplist sa arunci problemele unui sistem si alte probleme sociale pe baza profesorilor. Ce as putea adauga la lista cu probleme:
- mentalitatea: De ce sa ai studii...banii sunt importanti?
- rudele: De ce tre sa invat oricum plec la mama in Italia si mi-a zis ca acolo nu imi trebuie multa scoala.
- parinti plecati la munca in strainatate: Copiii devin rapid majori. Cred ca psihologii ne pot spune mai bine care sunt efectele
- presa: idealul de femeie oferit este orice parasuta obsedata de haine ( desi nu e prea clar din ce venit si-a luat ultima poseta), mahalagioaica, cu multe operatii estetice, etc. Pentru barbati...fotbalistul e idealul.
- sistemul de invatamant Un pic de logica: e clar ca vei trai in societate, dar in scoala nu am vazut nici un curs de bucatarie, cum sa educi un copil, cum sa ai succes, cum sa iti dezvolti pasiunea pentru stele, etc. Posibil se spune ca asta te invata familia. Totusi daca nu ai familie? Daca familia ta nu e prea educata?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu