vineri, 23 martie 2012

Agonie si extaz

In agonie si extaz as putea clasifica experientele de saptamana aceasta. Incep cu "agonia", desi de ea am avut parte abia in seara asta, iar de "extaz" acum cateva zile. Imi doresc sa termin postarea intr-o nota fericita.
Din dorinta de a petrece ceva timp liber relaxandu-ma am ales sa merg la un film. Da, stiu.. e recomandat sa citesti o carte si nu sa te uiti la film ca un robotel. Prin urmare, cum din lista de filme nu ne facea cu ochiul ceva atractiv am ales sa mergem la "Jocurile foamei". Da, ma repet, stiu. Ce poate fi atractiv in foame? Jocurile foamei? Presimt ceva sadic, cu tenta de umilire...ca si cum foametea ar innobila pe cineva!!! Fac un rationament rapid: " Foametea duce la disperare, disperarea sparge toate barierele si omul se poate transforma intr-un animal. Grozav!"
Sa continui...
In viitor...probabil apocaliptic, peste ruinele unui continent se intinde natiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului, in fiecare an este organizat un concurs numit Jocurile foamei. Din fiecare district sunt alesi o fata si un baiat pentru a se lupta cu reprezentantii din celelalte districte (total 12...apocaliptic). Trebuie sa ramana un singur invingator. Pare ceva gen Gladiatorul dar cu tenta SF si efecte speciale. Violenta, suspansul si sadismul abunda. Si ca sa suporti atata violenta au mai bagat multe costume, efecte speciale si o mica poveste de dragoste...nimic interesant
Daca analizezi detaliile sunt multe lucruri care nu au logica. Ei sufereau de foame insa actorii sunt cu muschii la vedere!!!! Un film care mi-a intors stomacul pe dos!
Pentru partea cu extazul...vedeti urmatoarea postare.

PS! vad pe net ca filmul face parte dintr-o trilogie. Tipa asta Suzanne Collins, a scris 3 carti...maaama ce imaginatie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu