vineri, 18 iulie 2014

Bad management

Bad management al unei situatii deosebite...cam la asta m-am gandit in seara asta. Dupa serviciu am luat metroul dintr-o zona foarte aglomerata, unde sunt multe cladiri de birouri.Urc in tren si astept sa plece. Mi s-a parut ciudat ca inca nu plecase desi era plin. De obicei la 2-3 minute pleca unul, mai ales la ora aia. Asteptam, asteptam...deja incepusesem sa transpir. Dupa 10 minute se aude foarte foarte incet un mesaj de la mecanic. M-am prins ca vorbeste dar nu am inteles ce. Simt ca nu mai am aer si decid sa cobor cu gandul ca sa il iau pe urmatorul. Cu greu se aude in statie ca sunt defectiuni si ca trenurile vor circula la 10 minute. Dupa inca nu stiu cate minute se pare ca trenul va pleca si urc iar. Dupa mai multe incercari se aude si ce zice conducatorul trenului (agitat si nu prea coerent anunta ca sunt intarzieri si ca isi cer scuze. Si sa se permita inchiderea usilor).  Pana la Victorie sunt 3 statii si in fiecare statie s-a stationat cateva minute si erau foarte multi oameni. Fiecare vroia sa se urce in tren. Cand sa ajungem la Victoriei, conducatorul trenului a anuntat foarte incet ca aceea era ultima statie. Lumea statea linistita in tren pana atunci.Se pare ca isi da seama ca nu coboara toti si acesta anunta suparat si ca lumea trebuie sa coboare.( de data asta se aude clar) Gen...nu ati inteles ce am zis de prima data!!! Problema era ca nu s-a auzit!
 Toti coboara, merg ca melcii. E un timp numa bun sa se manifeste si  unii "animal planet" care isi spun oameni.
Sa concluzionez:
1. Adica, daca Doamne fereste e incendiu pe undeva pe parcursul trenului de metrou, tu poti muri linistit in tren ca nimeni nu te anunta. Mi se pare inacceptabil. Pentru ce sunt boxele din tren si sistemul ala?!!!! Ca pe vremea lui Ceausescu...de ce trebuie sa fii informat?!!!
2. De asemenea, chiar asa de rahat e sonorizarea din statie?!!! Sunt surzi?!!! Nu isi dau seama cum se aude?!!! Sau ca abia se aude?
3. Daca tu ca si conducator de tren esti anuntat ca Victoriei e ultima statie de ce nu spui clar si  tare pasagerilor...ca sa se auda?!!!!
4. Daca stii ca restrictionezi circulatia pana la o anumita statie, de ce nu anunuti din 2 in 2 minute in fiecare statie de pe parcurs pana la statia respectiva ca trenul are un nou capat de linie?!!!
5. Ok, este o situatie stresanta pentru angajatii de la metrou, dar ar trebui sa fie invatati sa vorbeasca mai calm. Eventual sa aiba mesaje predefinite pe care sa le foloseasca in anumite situatii. In plus cred ca trebuie gasite unele mesaje ca sa priceapa si unele "animal planet" de ce e nevoie sa se departeze de peron cand pleaca trenul. ( genul ...poate tie ti se rupe de viata ta si ca vrezi ca va fi vina mea daca te-a agatat trenul cand l-am pornit din statie.) Adica...asta e, e o situatie neprevazuta...ca sa o rezolvam mai rapid si sa transportam cati mai multi oameni in conditiile de avarie va rugam bla bla bla. Se pare ca daca ii spui sec la unii romanasi ceva... mai da si cu piciorul in tren ( vazut in seara asta...cat de prost sa fii?!!!)
Nu e prima data cand apar situatii neprevazute...ba o defectiune tehnica, ba se mai arunca cineva in fata metroului....adica chiar nu se invata nimic?!!

Animal planet =  specie umana care circula cu metroul ca si cum ar fi cu masina proprie. Manifesta comportamente specifice, ilogice:
- cand vrea sa urce in tren blocheaza jumate de usa/ se pozitioneaza in centru usilor...daca ar putea ar sari peste cei care coboara
- o data ce s-a urcat si-a diminuat ritmul...nu mai conteaza ca in spatele lui mai sunt altii care vor sa se urce. E momentul lui sa se opreasca. Lasa, ca o sa plece si trenul asta din statie peste un secol ca doar nu ne grabim!!!
- la anuntul "Va rugam sa va departati de marginea peronului si sa permiteti plecarea trenului din statie" el nu se misca. Acolo sta....la valoarea lui! Asa ca trenul trebuie sa plece mai incet..."avantaj" cei din tren. Conducatorul trenului nu are de unde sti ca nu are de a face cu unul care are chef sa se loveasca de tren...pare SF dar daca cititi interviuri cu cei de la metrou si situatiile ciudate in care s-au aruncat oamenii in fata trenului intelegeti de ce tot repeta mesajele alea. Cum ar fi sa conduci si sa iti sara unul pe parbriz sau sa il acrosezi?!!!
- Daca pentru o viata sanatoasa trebuie sa consumam fructe si legume, pentru o calatorie placuta se recomanda apa, sapunul si stick-ul. Nu mai detaliez.
- sta rezemat de bare, nimeni nu se mai poate tine.
- daca  e suparat mai da un sut in tren
- desi aglomerat prefera sa mearga incet desi in fata are loc iar din spatele vin multi alti oameni care nu pot sa il depaseasca
- daca stationeaza trenul mai mult de un minut iese din tren si urla ca sa se dea drumul la tren. Mda...chiar vrem sa ne ciocnim de trenul care e cu 1 minut mai in fata...hai sa pornim!!!

Mda... c'est la vie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu