duminică, 10 martie 2013

Straini in noapte

Va fi 8 martie. In mintea mea 8 martie inseamna in continuare ziua mamei. Astfel ma gandesc sa ii fac o surpriza si pe ultima suta de metri gasesc bilete la Straini in noapte. Am ales piesa aceasta de teatru pentru ca stiu ca ii place Florin Piersic. In final e un pic amuzant, eu i-am zis ca mergem la o piesa cu Florin Piersic iar ea se astepta la o piesa cu Florin Piersic Jr. Hm...cred ca nu stiu prea bine gusturile ei.
Si iata-ne ajunse la Palatul copiilor, unde sala era plina si astepam sa vedem piesa. Se face ora 8 insa actorii intarzie sa apara pe scena. Butonez pe google sa vad cat va tine. 1 ora si 30 de minute..super vom ajunge numai bine acasa, imi spun.
Se face 8.10 si apare Florin Piersic pe scena. Initial am impresia ca vrea sa faca un anunt, mai ales ca a si intarziat...ma gandeam ca s-a intamplat ceva. Ei bine m-am inselat. Incepe sa povesteasca cum a pornit istoria acestei piese, in cate tari au jucat, cum a fost inlocuita Emilia Popescu cu Medeea Marinescu, ca il enerveaza sa sune telefoanele in timpul spectacolului, cat de grozava e Medeea, ca ii plac femeile (in gandul meu imi zic "ar fi si pacat sa iti placa barbatii"), cateva glume, ah ca stiu ca va enerveaza sa vorbesc mult dar asta e...si in final incepe teatrul. Cat a durat monologul? 40 de minute!!!! 40 de minute lungi, nu prea amuzante, as zice; au fost si ceva glume de prost gust. Asta chiar mi s-a parut nesimtire. Deci piesa tine 90 de minute iar el a vorbit 40 de minute inainte sa inceapa aceasta.
Ce sa zic? Dupa cat a vorbit, deja piesa incepe sa ma plictiseasca inca din primele 15 minute. O poveste banala, despre o tanara care ajunge in apartamentul unui barbat mult mai in varsta...ba ca e prostituata, una ceva mai cizelata, ba ca e ziarista si se intereseaza de viata lui; ba ca ar fi petrecut noaptea impreuna desi el nu isi mai aminteste nimic. E o magistrala plictiseala, in care vocea actritei mi se pare cam pitigaiata ( nu imi dau seama daca era din cauza sonorizarii); de asemenea schimbul rapid de replici nu are efectul scontat. Pe Florin nu reusesc sa mi-l imaginez deloc in roul lui Pierre, romanul Florin nu reuseste sa se transpuna in francezul Pierre. Nici macar pipaielile lor nu ma fac sa intru in atmosfera piesei...parca e un fals general. Dar, apare si sfarsitul piesei, care se dovedeste singurul mai interesant, un deznodamant de asteptat...el era tatal ei. Surpriza?!! No way!
O piesa pe care nu v-o recomand; e o poveste banala si jocul actorilor lasa de dorit. Asta e parerea mea. Cred ca daca ar fi jucat altcineva ar fi avut alt farmec povestea aceasta.
Vorbind cu mama mea imi dau seama ca nici ea nu a fost prea incantata, se astepta la mai mult. Dragilor, daca ati vazut piesa aceasta as vrea si parerea voastra...ma gandesc ca poate m-am inselat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu