sâmbătă, 23 martie 2013

"rabla" pt periute de dinti.

Fiind obisnuiti cu programul rabla, automat cand au auzim de rabla ne gandim la un obiect vechi si stricat care trebuie inlocuit. Pentru o suma frumusica de bani platita de stat (voucher) omul putea sa renunte la masina veche. Adica, daca oricum nu puteai sa mai folosesti masina respectiva sau consuma prea multi bani pentru reparatii, atunci puteai scapa de ea si primeai si ceva banuti de la stat.
In seara asta am auzit de un alt program rabla..."Rabla" pentru periuta ta de dinti. Se pare ca te poti duce cu periuta de dinti veche ca sa ti-o inlocuiasca cu una noua si in plus, incepand din aprilie te poti programa la o consultatie gratuita la stomatolog. 
Amuzant sau nu, se pare ca avem ceva probleme legate de igiena orala. Cred ca e o continuare la programul apa si sapunul.
Acum trecand si de ironiile de rigoare trebuie sa recunoastem ca o vizita la stomatolog se simte la buzunar. Cum te pregatesti pentru un concediu in strainatate cam asa trebuie sa te pregatesti si pentru un program prelungit de vizite la stomatolog. Nu este o scuza, insa mersul la stomatologie nu e pentru oricine. Ganditi-va cati oameni traiesc cu salariul minim pe economie, care sunt preturile actuale, etc.
In final orice program de informare si educare e binevenit.
PS!
Cateva stafuri, pe scurt, de la specialtisti
- schimbati periuta la 3 luni de zile, sau cand apar primele semne ca perii s-au tocit
- folositi scobitorile dupa masa, pentru eliminarea resturile mari de mancare
- folositi apa de gura sau ata dentara, pentru eliminarea bacteriilor si a resturilor de mancare
- mestecati guma dupa masa. acest lucru duce la cresterea secretiei de saliva, care are un prim rol de a curata cavitatea bucala. si guma improspateaza respiratia :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu