duminică, 20 ianuarie 2013

Django Unchained - "film greu"


Cum ieri a fost o zi mai mohorata am iesit la un film la Cinema Pro, la Django Unchained. Filmul a inceput cu un avertisment si anume: e interzis minorilor sub 18 ani. Oau! Nu am mai fost la nici un film care sa fie interzis si celor de 18 ani. Posibil ca acesta avertisment sa fie pus din cauza ca e vorba despre negri si rasism. Hm...la final am ajuns la concluzia ca trebuia interzis si celor pana in 30 de ani. 
Pe scurt: sclavul Django este eliberat de un vânător de recompense de origine germană, doctorul Schultz pentru a-l ajuta să-i prindă pe neleguiţii fraţi Brittle, ajunşi pe lista neagră a autorităţilor. Între cei doi bărbaţi se leagă o strânsă prietenie şi, când Schultz află că pe soţia lui Django o cheamă Brumhilda, este gata de orice pentru a-l ajuta să o elibereze de pe plantaţia lui Calvin Candie. 
In realitate, e un film greu de " digerat" ( pentru mine cel putin): prezinta tratamentul aplicat sclavilor, scena cu un sclav sfasiat de caini a fost insuportabila(imi venea sa ma ridic si sa plec din sala), negrii erau biciuiti la pielea goala, cuvantul "cioara" e des folosit, creieri sunt zdrobiti mai tot timpul, sangele si carnea sar in filmul asta de ai spune ca arunca cu bulion,etc. Nici nu stii ce anume te ingrozeste: violenta prezentata sau ideea ca de viata unui om altul poate dispune cum vrea. 

Intr-un final vazand cine a regizat filmul am inteles de ce a fost asa de violent: Quentin Tarantino. Urmarind toata povestea si felul in care a fost expusa mi s-a parut ca Tarantino a subliniat câteva aspecte din istoria sangeroasa a Statelor Unite. Cumva finalul pare un fel de "razbunare" a tuturor celor care au fost sclavii albilor.

Dincolo de toata violenta filmului, actorii au jucat foarte bine si au creat niste personaje credibile. E imposibil sa nu iti placa doctorul Schultz.  

In filmul acesta de western se aude muzica hip-hop, dar alaturi de povestea in sine, de jocurile actorilor si de succesiunea evenimentelor ti se va parea ca cele 3 ore au trecut destul de repede.

Ce sa va zic? E un film interesant ce merita vazut...doar daca stati bine cu corasonul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu