vineri, 13 aprilie 2012

Un business

In vinerea dinaintea Pastelui (cel de la ortodocsi) primesc un link referitor la candela oficiala lansata de Patriarhia din Romania. Dupa cum veti citi, veti vedea ca e si o poveste frumoasa acolo...ajutam la constructia Catedralei Nemuririi Neamului.(Oare cate lumanari tre sa vinzi ca sa acoperi 200 de milioane de euro?!! Asta e suma initiala...cine stie care va fi costul adevarat!)  Vedeti link-ul de mai jos.
Siti cum e doar. Unele produse apar din necesitate. Oamenii aprindeau lumanari, picura ceara, se ardeau pe maini si atunci cineva a inventat candela rosie. E utila, e frumoasa, e estetica, te duce cu gandul la sange...etc. imaginatia zboara. Daca chiar conteaza sa aprinzi o lumanare, nu cred ca se supara Dumnezeu ca aprinzi o candela rosie. Te comporti ca un om civilizat si nu e riscul sa arzi hainele celor din jur. Zic si eu!
Ca orice produs aduce un castig celor care il produc. Cei de la Patriarhie au considerat ca acest castig trebuie sa ajunga la ei si nu la altii, asa ca au lansat si ei o candela si o promoveaza. Ba ca ajuta la constructia noii catedrale, ba ca cele rosii sunt "improprii cultului crestin",etc.
 In concluzie, Dumnezeu nu are nimic impotriva, numai cultul are ceva. No...cum zic ardelenii...fiecare e liber sa gandeasca si sa aleaga ce vrea, ca si asta e un business ca oricare altul.

Un comentariu:

  1. http://www.romanialibera.ro/actualitate/bucuresti/cum-infloreste-bucurestiul-260655-main_pic11.html
    Pentru a ne bucura privirea, ca de chestii ilogice avem parte mereu!

    RăspundețiȘtergere