marți, 31 iulie 2012

alba - neagra

Jocurile olimpice de la Londra au inceput de ceva vreme. Daca in tara cei din politica joaca alba neagra cu tarisoara asta, sportivii nostri au castigat deja cateva medalii. Pe cat de multe emisiuni politice unde se bat mizerabil cei de la putere (parca bataile smecherilor din strada s-au mutat la TV si actorii sunt oamenii politici), pe atat de multe emotii si concursuri pentru olimpicii nostri. Cumva, in ciuda a ceea ce se intampla la noi, in fiecare zi , ai nostri mai castiga cate o medalie.
Daca nu ai fost la vot probabil ai citit prin ziare zeci de "cuvinte de apreciere" la adresa ta. Poate invoci dreptul tau democratic de a nu participa la vot. Hm...hai ca ai tupeu. Democratie?! Dar unde te crezi?!
Aici se alatura si cei de etnie maghiara care au fost in numar mic la vot. Prin ziare au fost ceva comentarii legat de participarea lor la referendum in numar mic. Ca o ironie, echipa de polo a Romaniei ii bate pe englezi...iar aceasta echipa arata ca romanii si romanii de etnie maghiara pot lucra impreuna.
Ce urmeaza? Dupa o munca indelungata, cei cu sanse la podium probabil vor mai aduce cateva medalii acasa. Iar in politica, se mai platesc niste datorii, se arunca si cu mai multa mizerie, certurile continua, etc...Si te intrebi ca un om cu bun simt: Dar noi nu suntem in criza?! Ne permitem asa scandal? Si cu seceta asta ce facem? Mai muncesc si astia azi...sau doar se cearta? Cui foloseste tot scandalul acesta?

In final, imi amintesc de cuvintele unui ambasador de al nostru referitor la mizeriile care sunt difuzate la tv: "Romania de la televizor nu e Romania mea".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu