duminică, 14 noiembrie 2010

Drumul lung catre...civilizatie

Stiu ca o mica barfa te ajuta sa afli informatii, totusi se pare ca a devenit sport national. Se spune ca barfa alaturi de incultura si alte rele arata cat de civilizata e o societate. Hm...da, poate ar trebui sa dau exemplul unor vorbe auzite in acest week-end. As zice ca e nesimtire, iar bunele maniere deja sunt cuvinte mari.
Cand te duci la o inmormantare, cred ca e de bun simt, sa nu spui cat de mult s-a schimbat 'mortul' sau sa te intrebi de ce i se pune o folie de plastic sub sicriu in biserica, etc...Ok, poti sa te intrebi dar totusi nu trebuie sa trambitezi intrebarea astfel incat sa te auda toata lumea. Sunt lucruri nu tocmai placute pentru cei dragi persoanei decedate, dar un pic de compasiune si bun simt nu strica.
Daca familia persoanei decedate considera ca acesta trebuie sa stea cu voalul pe fata, in biserica, eu cred ca are un motiv serios. Nu stiu sa fie cineva trimisul lui Dumnezeu, ca sa stabileasca regulile si sa dea ordine , mai ales ca in cazul de fata preotul nu ceruse acest lucru.
La astfel de evenimente apar mereu "persoane binevoitoare" cu sfaturi. Nu conteaza ca nu au dreptate, dar "desteptul" trebuie sa se manifeste. Fiecare vine cu fel si fel de idei, dar il intelegi, tinand cont ca din orasul/ comuna lui nu a mai iesit. Pacat ca aceasta persoana nu intelege ca viata poate fi diferita de felul cum o vede el/ea. Compasiune, intelegere? Cred ca sunt cuvinte magice si uneori doar le simulam.
Dar orice lucru negativ trebuie tratat intr-un mod pozitiv. E o modalitate de a afla cine sunt persoanele din jur (prieteni, rude, etc)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu