duminică, 22 iulie 2012

Fii selectiv

Daca aveti rabdare 11 minute sa urmariti filmuletul de mai jos gasit pe site-ul celor de la Mai Mult Verde, http://www.maimultverde.ro/, cred ca veti afla niste informatii noi sau cel putin va veti gasi raspunsuri la unele intrebari.

Indemnul meu e sa fii selectiv. Incearca macar o saptamana sa pui (tu si familia ta) in 3 pungi separate deseurile, selectiv...si o sa vezi cate materiale pe care poti sa le selectezi ...le arunci la gunoiul menajer. Asta iti spun din experienta proprie. Initial si eu aveam impresia ca nu arunc la gunoiul menajer prea multa hartie sau plastic, insa m-am inselat. Mi-a dat seama ca la plastic strangeam multe ambalaje:
- pet-uri de la apa,
- cutiile de plastic de la iaurturi sau branzeturi si smantana, inghetata (ca a venit vara)...sau alea de la legume impachetate, gen ciuperci
- diverse pet-uri de la ulei, otet, bors,sana, etc,
- ambalaje de plastic de la produsele de igiena: sampon, gel de dus, sapun lichid, etc
- ambalaje de la produsele de intretinere a casei: domestos, sano pt parchet, gel de vase, etc
- cutii de bere  si cutii de metal ( Dap...se colecteaza  tot la hartie)
De hartie nu mai spun, de la ziarele promotionale din cutia postala, cutiile de lapte, bonuri, cutii de cereale, cutii de pizza, ...se strange multa hartie.

Buun...acum stiu ca ocupa ceva loc in casa sa ai niste pungi (de hartie) in care sa strangi reciclabilele. In plus trebuie sa iti faci timp sa le duci la pubelele de reciclare. Daca ai noroc sa ai tomberoanele de reciclare, macar in statia de autobuz, in drumul spre serviciu...e ok. Insa stiu ca nu e chiar asa...tot din experienta spun...trebuind sa le las la vreo 4 statii de autobuz distanta, in drumul spre sala.
No...acum de voi depinde ce va doriti si ce scuze va gasiti.

Si in final cum mersul la gratarl e un fel de sport national, va invit sa vedeti filmuletul d emai jos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu