vineri, 30 noiembrie 2012

despre ura

Cand erai mic/a poate ai avut impresia ca toata lumea este buna. Cu timpul ai crescut si ai inceput as faci diferenta intre oameni, care sunt buni, care sunt rai, care sunt falsi, care mint, care nu, etc. Daca ar fi atat de simplu, am avea toti o reteta magica si o viata fericita. Cu toatea acestea ma surprinde in continuare la ce nivel poate ajunge ura. Situatii diferite pot genera ura pentru cel de alaturi.
Se stie ca sunt rare cazurile in care doi divorteaza si se termina totul in termeni amiabili, urmandu-si fiecare drumul in viata. De cele mai multe ori e un adevarat razboi pentru a obtine cat mai mult, pentru a-l rani pe celalalt, etc.
Desi nu e amuzant va povestesc o situatie auzita aseara. Familia unei prietene a primit o floare mare si scumpa de la un domn in schimbul unor usi de garaj, de care nu mai avea nevoie. In final la toti li s-a parut ca schimbul este echitabil, mai ales domnului cu floarea. Floarea nu era a lui, era a sotiei de care se despartise. Pentru aceasta se pare ca avea o valoare sentimentala, primind-o de la o persoana publica din Romania. Domnul s-a suparat si i-a luat floarea si a dat-o. Veti spune ca e un gest impulsiv. Omul avea nevoie de niste usi de garaj, le-a gasit si a dat si el ceva la schimb. prietena cu usile oricum vroia sa scape de ele.
Eh nu e asa. Domnul respectiv a postat pe okazii.ro floarea.
Dincole de cuvinte, gesturile si faptele noastre ne tradeaza sentimentele.
Si revenind la floare...e o strategie gen Sun Tzu
"Esenţa războiului este rapiditatea - adică să profiţi de ceilalţi care nu sunt pregătiţi." si
“Atacaţi cu tot ce aveţi mai puternic în punctele slabe ale inamicului.”

Lumini

Lumini

duminică, 25 noiembrie 2012

Romanii au talent

"X factor", "Vocea Romaniei", "Romanii au talent", "Dansez pentru tine", etc... il aduc in prim plan pe omul dornic de realizare. Unii oameni cu anumite aptitudini (dans, muzica, etc) au sansa de a se remarca. Fie ca lupta pentru ei, fie ca lupta pentru o cauza nobila, speranta de a fi remarcati de cineva si promovati intr-o alta lume ramane. Si de ce nu? E clar ca participantii evolueaza pe durata implicarii lor in astfel de concursuri. Sunt sfatuiti ce sa cante, cum sa se imbrace, sunt aranjati, lectii de muzica, lectii de dans, etc. Daca analizezi situatia cu atentie, toate acestea iar costa destul de mult pe concurenti daca ar trebui sa le faca pe cont propriu. Si in final si faptul ca participa fara sa castige un concurs tot reprezinta un avantaj pentru omul respectiv.
Per ansamblu cand apare un gen de emisiune la o televiziune, acelasi gen apare si la concurenta, numai ca e un pic mai diferit si cu alt nume; de exemplu X factor versus Vocea Romaniei. Devine cam plictisitor, dar asta e. Nu sunt o fana a acestor emisiuni insa saptamana aceasta am auzit niste voci bune care au facut spectacol la Vocea Romaniei. La putine concerte ale artistilor din Romania am auzit voci atat de bune.
Am putea spune ca televiziunile au evoluat de la filmele cu Bruce Lee si Steven Segal, concursuri de cultura generala, o perioada cu filme mai bune, emisiuni gen Big Brother, emisiuni de folclor,...la concursuri de muzica si dans. O sa vedem ce mai propun in viitor...calitatea lor scade considerabil in fiecare an.

Referitor la "Romanii au talent" va propun sa cititi articolul de mai jos. Reprezinta o alta parere.